Boscarelli Prugnolo Rosso di Montepulciano is een plezierige wijn waarin het karakter van beide druivenrassen optimaal tot zijn recht komt. De wijn bestaat uit 85% Sangiovese Prugnolo Gentile en 15% Mammolo, afkomstig van jonge ranken die aromatische druiven met een lichte structuur leveren. Drink deze rode wijn op een temperatuur van 16-18°C.
Boscarelli Prugnolo is heerlijk bij gegrild rood vlees, pasta's met rode sauzen, gestoofde gerechten, harde kazen en gerechten met paddenstoelen.
Na de handmatige oogst worden de druiven licht gekneusd en vergist de wijn spontaan op roestvrijstalen vaten, waarbij het sap zo'n 8 dagen in contact met de schillen blijft. Na de vergisting rijpt de wijn 4 tot 5 maanden op cementen vaten, waardoor het pure karakter van de druiven behouden blijft.
De wijngaarden liggen in een bijzonder microklimaat in de Chiana vallei, ideaal voor een langzame rijping van de druiven. De wijn wordt met zorg geblend tot deze elegante en toegankelijke Vino Nobile, die bekend staat om zijn frisheid, elegantie en mooie kruidigheid.
Ontdek meer over onze andere wijnen uit Toscane en laat je verrassen door ons uitgebreide assortiment.
Producent | Cantina Boscarelli, Via di Montenero, 24, 53045 Montepulciano, Italië |
Allergenen en ingrediënten | Bevat Sulfiet |
Flesgrootte in liters | 0.75 |
Land van herkomst | Italië |
Wijngebied | Toscane |
Druivensoort | Sangiovese |
Merk | Cantina Boscarelli |