Tedeschi Ansari Amarone della Valpolicella heeft een rijk keus aan smaken, van rijpe kersen, vijgen en pruimen tot subtiele hints van koffie en peper. Dankzij de langdurige rijping op Slavonisch eikenhout heeft deze wijn een elegante structuur met zachte tannines. Serveer deze wijn op een temperatuur van 14-16°C.
Deze Amarone past uitstekend bij gegrild rood vlees, wildgerechten en gerijpte kazen. Een heerlijke keuze voor feestelijke diners en speciale gelegenheden.
Je kunt deze wijn nu drinken en tot 2040 bewaren.
Ansari Amarone wordt gemaakt van druiven uit de heuvels van Valpolicella, specifiek uit de gemeenten Mezzane en Tregnago. Dit is een creatie van Antonietta, Sabrina en Riccardo Tedeschi, die samen een unieke Amarone hebben ontwikkeld die trouw blijft aan het kenmerkende Tedeschi-stijl.
De blend bestaat uit 35% Corvina, 40% Corvinone, 20% Rondinella en 5% Oseleta. Na een traditionele appassimento-methode, waarbij de druiven 100 dagen indrogen, rijpt de wijn 30-36 maanden op Slavonisch eikenhout.
Producent | Agricola Fratelli Tedeschi | Via Giuseppe Verdi, 4/a, 37029 Pedemonte di Valpolicella VR, Italië |
Totaal zuur in g / l (ca.) | 5.1 |
Restsuikers in g / l (ca.) | 2.625 |
Allergenen en ingrediënten | Bevat Sulfiet |
Flesgrootte in liters | 0.75 |
Alcoholpercentage | 17,5 |
Land van herkomst | Italië |
Wijngebied | Veneto |
Druivensoort | Corvina |
Merk | Tedeschi |