Biscardo Enigma Appassimento Sangiovese Rubicone smaakt naar rode vruchten en zwarte bessen. Een fijne, goed uitgebalanceerde wijn, met zachte en zoete tannines. Drink deze rode wijn op een temperatuur van 16-18°C.
Lekker bij Gegrild vlees
Biscardo Enigma Appassimento Sangiovese Rubicone is lekker bij gegrild rood vlees en bij sterke kazen.
Op dronk
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2029 bewaren.
Uit Veneto in Italië
Biscardo Enigma Appassimento Sangiovese Rubicone komt uit Veneto streek in Italië en wordt gemaakt door Cantina Mabis , familiebedrijf van de familie Biscardo. Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo hun "wortels" in wijn. Tegenwoordig werken de broers Maurizio en Martino vanuit Verona en leiden het familiebedrijf. Hun wijnen staan bekend om hun drinkbaarheid en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
Sangiovese druiven
Biscardo Enigma Appassimento Sangiovese Rubicone is gemaakt van 100% Sangiovese druiven. De oogst vindt plaats aan het einde van de herfst wanneer de gedeeltelijk gedroogde druiven handmatig geplukt worden. Deze rozijnen die aan de stokken hangen worden na de oogst in manden verzameld en gedroogd. Aan het einde van december vindt de maceratie plaats op lage temperaturen. Daarna wordt de wijn bewaard op de lie tot aan maart. Enigma wordt middels het appasimento proces vervaardigt.