Deze week een heerlijk vegetarisch gerecht: spruitjes zoals je ze nog nooit gegeten hebt. Zelf voor mensen die niet van spruitjes houden is het het proberen waard! Serveer er een heerlijk glas S de Siroua Chardonnay bij. jean-georges-roasted-brussel-sprouts-600x400 Benodigdheden: * 1/2 kopje pecannoten * 2 1/2 pond spruitjes * 1/4 kopje extra vergine olijfolie * klein beetje zout * wat vers gemalen peper * 1 rijpe avocado, snijd in kleine dobbelstenen * 1 theelepel gehakte tijm * 2 eetlepels balsamico azijn Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200°. Spreid de pecannoten op een bakplaat en bak ze gedurende 5 minuten, tot ze geroosterd zijn. Laat ze afkoelen en hak ze grof. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook, blancheer de spruiten tot fel ze groen zijn, ongeveer 3 minuten. Laat ze goed uitlekken, snij ze in tweeën en dep ze droog. Verdeel de spruitjes en de olijfolie op een of twee bakplaten. Breng op smaak met zout en peper en leg de spruitjes met de platte kant naar beneden op de bakplaat. Bak ze in de over gedurende 20 minuten, tot ze net gaar en mooi bruin aan de onderkant zijn. Meng in een grote kom de spruitjes met de pecannoten, avocado en tijm. Breng het op smaak met zout en peper. Besprenkel met de azijn en serveer. Bron: Jean-Georges Vongerichten, beroemde Chef-kok uit New York

S de Siroua Chardonnay

Deze Chardonnay is vettig. Een droge wijn met een vrij zoetige indruk en toch zeer fris en mooie zuren. Tropisch fruit met wat hout ondersteuning wat niet overheerst, amandel en mineralen. Een goede volle smaak en een goede afdronk. Een heerlijke Chardonnay met veel smaak en structuur. s de siroua chardonnay