Genieten van een frisse salade met een mooie wijn? Dan raden wij je dit recept aan. Een gezonde zomerse salade! Hecula Monastrell is een bijzondere rode wijn uit Spanje die heel goed past bij deze salade. Echt genieten dus. warme lamssalade met hecula monastrell

Benodigdheden ( 4 personen):

* 6 eetlepels extra vergine olijfolie; * 3 eetlepels rode wijnazijn; * 1,5 theelepel Dijon mosterd; * 1 krop sla ( gescheurd en alleen het fijnen groene blad); * 1 krop frissee sla, alleen de licht groene bladeren; * 1/2 kopje met takjes Dille; * 1/2 kopje grof gehakte peterselie; * 1 kopje artisjokharten gesneden en uitgelekt; * 1 kopje cherrytomaten; * 1/2 komkommer ontdaan van pitten en heel dun gesneden; * 1/2 rode ui, in dunne plakjes gesneden; * 1/2 kopje Kalamata olijven, gehalveerd; * 250 gram feta kaas in blokjes gesneden; * 6 ons gebakken lamsvlees in dunne plakken, maar je kunt ook de restanten van een lamsbout gebruiken als je die eerder klaargemaakt hebt; * breng op smaak met zeezout en verse peper;

Bereidingswijze:

Meng de olijfolie, rode wijn azijn en de Dijon mosterd totdat het tot een goede dressing gemengd is. Eventueel kun je peper en zout toevoegen. In een grote kom meng je de twee soorten sla, dille, gehakte peterselie , artisjokken, tomaten, komkommer, ui en olijven door elkaar. Voeg de dressing toe en meng het goed totdat het gelijkmatig verdeeld is. Verwarm een ​​grillpan. Bestrijk het lamsvlees met olie en breng ze op smaak met zout en peper. Grill het lamsvlees op hoog vuur tot het vlees medium is. Snij het lamsvlees in dunne plakken en verdeel het over de salade en serveer direct.

Hecula Monastrell

Hecula Monastrell heeft ondoorzichtige paarse kleur wordt gevolgd door overvloedige aroma's van bosbessen, zwarte frambozen, kamfer, zoethout, witte bloemen en een krijtachtige kalksteen. Een volle, rijke en goed uitgebalanceerde wijn met een brede afdronk. Modern gemaakt, soepel maar toch genoeg smaak en intensiteit. Combineer deze wijn met lamsvlees, gegrild vlees, wild of stoofpotten. Drink deze wijn op een temperatuur van 18 ºC. Hecula Monastrell is nu op dronk maar ook nog enkele jaren houdbaar. hecula monastrell

Waardering wijnjournalisten:

Een zeer gewaardeerde wijn. Robert Parker gaf deze wijn 91 punten en de wijn kreeg onlangs een medaille van Wijngekken.nl