De Stefani Solèr is een stijlvolle rode. De wijn heeft volle smaken van rijp fruit, zoals kersen en bessen, aangevuld met verfijnde hints van kruiden en subtiele houttonen. Serveer deze wijn op een temperatuur van 16-18°C.
De Stefani Solèr is perfect te combineren met rijke vleesgerechten zoals kalfsoester met truffelsaus, tournedos met gebakken paddenstoelen of wildgerechten zoals hertenfilet of hazenrug met een rode wijnsaus. Een uitstekende keuze voor speciale diners of feestelijke gelegenheden.
Direct drinkbaar, maar deze wijn heeft ook een bewaarpotentieel tot 2029.
De Stefani Solèr is afkomstig uit de Veneto-regio, een van de meest prestigieuze wijngebieden van Italië. De druiven Marzemino en Refosco worden verbouwd op het landgoed Colvendrame in Refrontolo, terwijl de Cabernet Sauvignon, Merlot en Carmenère afkomstig zijn van het Le Ronche-landgoed in Fossalta di Piave. Dit is een uniek terroir, met een mild klimaat en grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. De wijn wordt volgens een traditionele methode geproduceerd, waarbij een deel van de druiven wordt ingedroogd volgens de appassimento-methode.
De Stefani Solèr is een blend van vijf druivensoorten: Cabernet Sauvignon, Merlot, Marzemino, Refosco en Carmenère. De Marzemino en Refosco druiven worden eerst gedroogd volgens de appassimento-methode, terwijl de andere druiven op traditionele wijze worden gevinifieerd. De wijn rijpt 12 maanden in grote houten vaten en vervolgens nog eens 12 maanden op fles.
Producent | De Stefani Wines | Via Luigi Cadorna, 92, 30020 Fossalta di Piave VE, Italië |
Allergenen en ingrediënten | Bevat Sulfiet |
Flesgrootte in liters | 0.75 |
Alcoholpercentage | 14 |
Land van herkomst | Italië |
Wijngebied | Veneto |
Druivensoort | Cabernet Sauvignon |
Merk | De Stefani Wines |