Domaine de la Baume Viognier Elisabeth is een verfrissende, volle Viognier. De wijn heeft fruitige smaken van mandarijn, verse abrikoos en sinaasappel met een lichte pittigheid. Serveer op een temperatuur van 10-12°C voor de optimale ervaring.
Domaine de la Baume Viognier is ideaal als aperitief en combineert uitstekend met Aziatische gerechten, vis in saus of lichte gerechten met wit vlees.
Deze Viognier is direct op dronk en kan het beste binnen 2 jaar worden gedronken om te genieten van zijn frisse & Volle smaken.
Gelegen in het hart van de Languedoc, staat Domaine de la Baume bekend om het geven van een moderne twist aan klassieke Franse wijnen. De wijngaarden profiteren van een kalk- en kleihoudende bodem en het warme mediterrane klimaat, wat zorgt voor rijk smakende wijnen. Het domein combineert traditionele wijnbereidingstechnieken met moderne innovaties om wijnen te creëren die zowel toegankelijk als karaktervol zijn.
Domaine de la Baume Viognier is gemaakt van 100% Viognier-druiven. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij lage temperatuur om de natuurlijke smaken van de druiven te behouden. Na de fermentatie rijpt de wijn drie weken op fijne droesem, wat bijdraagt aan de structuur.
Producent | Domaine de La Baume | Route de Pézenas, 34290 Servian, Frankrijk |
Allergenen en ingrediënten | Bevat Sulfiet |
Flesgrootte in liters | 0.75 |
Alcoholpercentage | 13,5 |
Land van herkomst | Frankrijk |
Wijngebied | Languedoc-Roussillon |
Druivensoort | Viognier |
Merk | Domaine de La Baume |