Donnafugata Ben Ryé Passito di Pantelleria is een zoete en intense dessertwijn uit Pantelleria, Sicilië. De wijn heeft geconcentreerde smaken van gedroogde abrikozen, sinaasappelschil, dadels en honing, met een lange en rijke afdronk. Drink deze wijn licht gekoeld, op een temperatuur van 12-14°C.
Deze Donnafugata Ben Ryé is een perfecte begeleider bij desserts zoals amandelgebak, fruitige taarten en bij blauwe kazen. De intense zoetheid van de wijn contrasteert prachtig met hartige of zoete gerechten.
Je kunt de wijn nu drinken, maar hij kan ook tot 2040 worden bewaard voor extra diepte en complexiteit.
Donnafugata Ben Ryé komt van het vulkanische eiland Pantelleria, beroemd om zijn Passito wijnen. De wijn wordt gemaakt van 100% Zibibbo-druiven (Muscat d’Alexandrie), die op natuurlijke wijze worden gedroogd onder de zon van Pantelleria om de intense smaken te concentreren.
Deze wijn is gemaakt van 100% Zibibbo druiven. De druiven worden na de oogst zongedroogd om hun suikers en smaken te concentreren, wat zorgt voor de karakteristieke intensiteit van deze wijn.
Ontdek meer over onze andere wijnen uit Italië.
Producent | Donnafugata, Via Sebastiano Lipari, 18, 91025 Marsala TP, Italië |
Totaal zuur in g / l (ca.) | 7.8 |
Restsuikers in g / l (ca.) | 193 |
Allergenen en ingrediënten | Bevat Sulfiet |
Flesgrootte in liters | 0.375 |
Alcoholpercentage | 14,5 |
Land van herkomst | Italië |
Wijngebied | Sicilië |
Druivensoort | Zibibbo |
Merk | Donnafugata |