Ontdek de rijkdom van de Siciliaanse Lumà Nero d'Avola Bio, een biologisch gecertificeerde rode wijn die getuigt van het unieke terroir van Sicilië. Deze wijn is gemaakt van de Nero d'Avola druif, bekend om zijn vermogen om goed te gedijen in het Mediterrane klimaat. Deze wijn heeft 12 maanden gerijpt in Eikenhouten vaten.
De wijn onderscheidt zich door zijn warme en rijpe karakter, met smaken van zoete kersen, chocolade, koffie en leer. Het licht indrogen van de druiven voor vinificatie verhoogt de concentratie, wat resulteert in een volle en rijke smaak met ronde, soepele tannines en een zachte afdronk.
Lumà Nero d'Avola Bio is heerlijk bij charcuterie, pasta met vleesragout, gegrild lamsvlees en belegen kazen. Serveer deze wijn op een temperatuur van 15-17°C om alle smaken optimaal tot hun recht te laten komen.
Meer informatie over onze Italiaanse rode wijnen.
Producent | Cantine Cellaro, SS 188 Contrada Anguilla snc, 92017 Sambuca di Sicilia AG, Italië |
Allergenen en ingrediënten | Bevat Sulfiet |
Flesgrootte in liters | 0.75 |
Alcoholpercentage | 13 |
Land van herkomst | Italië |
Wijngebied | Sicilië |
Druivensoort | Nero d'avola |
Merk | Cantine Cellaro |