Sebastiani Chardonnay is vol van smaak met smaken van gebakken appel, crème brûlée en subtiel hout in de afdronk. Drink deze witte wijn gekoeld op een temperatuur van 10-12°C.
Lekker bij Vis
Sebastiani Chardonnay is lekker bij de borrel, bij gegrilde vis, zalm en bij kip in romige saus.
Op dronk
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2027 bewaren.
Californië, USA
De Italiaanse immigrant Samuele Sebastiani kwam eind 19e eeuw naar Californië en werd in Sonoma al snel bekend vanwege zijn kwaliteitswijnen met een breed scala aan internationaal bekende druivensoorten. De specialiteiten voor het gebied zijn Chardonnay en Pinot Noir. Maar Sebastiani mag zich ook de pionier van de Cabernet Sauvignon in Sonoma noemen.
Chardonnay druiven
De druiven worden in de vroege ochtend geoogst om maximale frisheid te behouden. Na de persing wordt de helft van het sap vergist op eikenhout en ondergaat ook (deels) een malolactische gisting. Dit zorgt voor de omzetting van het scherpe appelzuur naar zachter melkzuur, en geeft de wijn een romig karakter mee. Daarna rijpt de wijn 6 maanden in RVS tanks en vaten van Frans eikenhout.
€ 11,95
Beschikbaarheid:Op voorraad
SKU
SB035
Producent
Sebastiani Vineyards & Winery, 389 4th St E, Sonoma, CA 95476, Verenigde Staten