Le X-Mas Rouge Appassito by Paul Mas heeft smaken van rijpe bessen, kersen en specerijen. Zacht, elegant en met aangename tannines. Drink deze rode wijn bij een temperatuur van 16-18°C.
Le X-Mas Appassito by Paul Mas is uitstekend bij gerechten met rood vlees zoals een pepersteak.
Je kunt de wijn nu drinken en bewaren tot 2025.
Van geselecteerde wijngaarden in de Languedoc. Het klimaat is er mediterraan met invloeden van de Atlantische Oceaan.
Le X-Mas Rouge Appassito by Paul Mas wordt gemaakt van Marselan, Grenache Noir, Cinsault en Carignan druiven. De wijn wordt traditioneel gevinifieerd, elke druivensoort wordt apart gevinifieerd. Marselan vereist een speciale behandeling waarbij de druiven gedeeltelijk worden geoogst. Sommige gebieden worden onmiddellijk geoogst, andere worden bewust langer aan de wijnstok gelaten. Hierdoor kan er meer water verdampen en krijgt de wijn een rijkere smaak. De wijn rijpt gedurende 5 maanden in Frans eikenvaten.
Producent | Les Domaines Paul Mas, D5, Route de villeveyrac, 34530 Montagnac, France |
Totaal zuur in g / l (ca.) | 3,15 |
Restsuikers in g / l (ca.) | 10 |
Allergenen en ingrediënten | Bevat Sulfiet |
Flesgrootte in liters | 0,75 |
Alcoholpercentage | 14 |
Land van herkomst | Frankrijk |
Wijngebied | Languedoc-Roussillon |
Druivensoort | Marselan |
Merk | Paul Mas |