Masca del Tacco Susumaniello Rosato heeft een heldere, lichtroze kleur. De neus is explosief met sensaties van rode bosvruchten zoals rode bessen en aardbeien, gevolgd door citrusachtige hints en een elegante bloemengeur van rozen tot groene thee. In de mond is hij delicaat, maar met sappigheid en frisheid zonder de elegantie te verliezen, geweldige drinkbaarheid en veelzijdigheid en een zeer lange afdronk.
Voorgerechten met zeevruchten, gamba's of tartaar van scampi's, voorgerechten op basis van vis, schaaldierensoepen, rijst- en kipsalades, medium gerijpte kazen of gewoon met spaghetti met tomaat en basilicum.
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2025 bewaren.
Masca del Tacco is in 2010 opgericht door Felice Mergè en zijn vader Armando. Zij kochten een gebouw in Erchie, een klein stadje in de provincie Brindisi (Puglia), en knapten dit op. Bij Masca del Tacco staan traditie, identiteit en territorium hoog in het vaandel maar ook passie, toewijding en ervaring zijn waarden die door het bedrijf gedeeld worden. Het wijnhuis verbouwt lokale druiven en maakt gebruik van de potentie van de bodem, waardoor de wijnen zowel een moderne als unieke historische uitdrukking hebben.
Gescheiden vinificatie van de losse druiven, zachte persing en fermentatie bij zeer lage temperatuur in een gecontroleerde omgeving met kort contact met de schil, vervolgens rijping in roestvrij staal op het gist.
Ontdek meer over onze andere Masca del Tacco wijnen uit Puglia en laat je verrassen door ons uitgebreide assortiment.
Producent | Masca del Tacco, 00078 Monteporzio Catone (Roma) Italie |
Allergenen en ingrediënten | Bevat Sulfiet |
Flesgrootte in liters | 0,75 |
Alcoholpercentage | 12,5 |
Land van herkomst | Italië |
Wijngebied | Puglia |
Druivensoort | Susumaniello |
Merk | Masca del Tacco |