Zantho Blaufrankisch Burgenland smaakt naar sappige en kruidige bessen, ondersteund door een fijne zuurgraad en eindigt in een lange afdronk. Drink deze rode wijn op een temperatuur van 16-18°C.
Je kunt hem nu drinken en bewaren tot 2024.
Zantho Blaufrankisch Burgenland past perfect bij stevige vleesgerechten en belegen kazen.
Zantho heeft zich ten doel gesteld om wijnen van hoge kwaliteit te produceren van inheemse druivenrassen die in harmonie zijn met hun omgeving. Alleen de beste druiven van geselecteerde druivensoorten worden geaccepteerd en gevinifieerd. Elke wijn wordt nauwgezet geregistreerd van de wijnstok tot aan de botteling - 100% traceerbaarheid als garantie voor de hoge kwaliteit van hun wijnen.
Deze wijn is gemaakt van 100% Blaufränkische druiven. De druiven groeien in hun wijngaarden in de Seewinkel regio, die wordt gekenmerkt door zijn droge, steenachtige en minerale bodems. De regio is een van de warmste en droogste van Oostenrijk en biedt daarom ideale omstandigheden voor de productie van mooie, karakteristieke rode wijnen. De gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij 30-32°C. De rijping vindt ook plaats in roestvrij staal gedurende ongeveer 8 maanden. Op veganistische wijze geproduceerd.
Ontdek meer over onze andere wijnen uit Oostenrijk en laat je verrassen door ons uitgebreide assortiment.
Producent | ZANTHO GmbH, Dammweg 1A A, 7163 Andau, Oostenrijk |
Totaal zuur in g / l (ca.) | 4,7 |
Restsuikers in g / l (ca.) | 1,8 |
Allergenen en ingrediënten | Bevat Sulfiet |
Flesgrootte in liters | 0,75 |
Alcoholpercentage | 13 |
Land van herkomst | Oostenrijk |
Wijngebied | Burgenland |
Druivensoort | Blaufrankisch |
Merk | Zantho |